Geef een boekenbon cadeau tijdens de Kinderboekenweek 2015: 'Raar maar waar'! Terug naar het overzicht
06-10-2015:

Geef een boekenbon cadeau tijdens de Kinderboekenweek 2015: 'Raar maar waar'!

'Raar maar waar' is het thema van deze editie van de Kinderboekenweek! Van 7 tot en met 18 oktober houdt dit thema over natuur, wetenschap en techniek de gemoederen bezig op school, in de bibliotheek en de boekhandel. Deze periode is natuurlijk ook uitermate geschikt om je kinderen te verrassen met een boekenbon. Gewoon, omdat het kan!

Kinderboekenweek op school, in het museum en meer!

Tijdens de Kinderboekenweek wordt elk jaar aandacht besteed aan boeken voor kinderen in combinatie met een steeds wisselend thema. Het thema van dit jaar leent zich bij uitstek voor activiteiten op school. Het speciaal samengesteld Kinderboekenweek lessen pakket bestaat uit kant-en-klare opdrachten, verhalen en lessuggesties die direct toepasbaar zijn. In 20 natuur-, wetenschap- en technieklessen leren kinderen bijvoorbeeld hoe ze een rietjesraket, luchtballon van een vuilniszak of een hovercraft van een cd en een ballon kunnen maken. Ook het Kinderboekengeschenk 'Per Ongelukt', het Prentenboek 'Speeltuin' en de Kinderboekenkrant zitten in het pakket.

Dit jaar vervult het Kinderboekengeschenk nog een extra speciale functie. Op zondag 18 oktober mag je namelijk op vertoon van het boek gratis naar binnen bij een van de 22 deelnemende wetenschapsmusea en science centra in Nederland. Je ontvangt het Kinderboekengeschenk gratis bij een aankoop van minimaal € 10,- aan kinderboeken. Het is ook verkrijgbaar als e-book, luisterboek, grootlettereditie en in braille.

Ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer te doen is tijdens de Kinderboekenweek? Ga dan naar de website van de Kinderboekenweek.

Penseelwinnaars

In samenwerking met het Rijksmuseum worden elk jaar een aantal prijzen uitgereikt op het gebied van kinderboeken. Het Gouden Penseel werd dit jaar uitgereikt aan Alice Hoogstad, voor het best geïllustreerde boek 'Monsterboek'. Het Gulden Pallet, de prijs voor het beste werk van een buitenlandse illustrator, werd gewonnen door Marc Boutavant voor het boek 'Is er dan niemand boos?'. Vanaf 24 september is er een tentoonstelling in het Rijksmuseum met de originele prenten van de Penseelwinnaars. Tijdens het Kinderboekenbal wordt op 6 oktober de Gouden Griffel uitgereikt.

Kinderen voor kinderen

Zoals elk jaar brengen Kinderen voor Kinderen een lied uit voor de Kinderboekenweek met het thema als titel. Het liedje 'Raar maar waar' gaat over natuur, wetenschap en techniek en er is zelfs een videoclip voor gemaakt. Op de website van Kinderen voor Kinderen bekijk je naast de videoclip ook 6 filmpjes met spannende proefjes die je thuis of in de klas kan nadoen.

Op zoek naar een kindercadeau? Geef een boekenbon!

Ben je op zoek naar het ideale kindercadeau? Koop een Boekenbon! Dit is dé nationale boekenbon die ook online verkrijgbaar en verzilverbaar is. Daarmee kunnen kinderen zelf kiezen welk Kinderboekenweek boek zij graag willen hebben. In onze categorie Lezen vind je nog een aantal cadeaukaarten die zeer geschikt zijn als leescadeau!tracking pixel