Een cadeaubon als kerstpakket, zonder extra kosten! Terug naar het overzicht
29-10-2015:

Een cadeaubon als kerstpakket, zonder extra kosten!

Vanaf januari 2015 is de Werkkostenregeling aangepast. Waarschijnlijk heb je hier al over gehoord. Doet de WKR geen belletje rinkelen? Wij helpen je graag op weg.

De vrije ruimte voor bestedingen is verlaagd van 1,5% naar 1,2% en over alles wat buiten de vrije ruimte besteed wordt, moet een heffing van 80% worden betaald. Het is dus belangrijk dat je een goed overzicht maakt en je bewust bent van de vrije ruimte van je bedrijf. Een kerstpakket wordt vaak vanuit deze vrije ruimte betaald. Hoe kun je er dan voor zorgen dat een leuk kerstcadeau weggeven leuk blijft voor iedereen? Door een btw-vrij kerstcadeau te geven! Heb je wel eens gedacht aan een cadeaubon?


Btw-vrij kerstcadeau

Er zijn tal van kerstpakketten die je kunt bedenken voor je werknemers. Maar zijn deze niet vaak een beetje cliché? Hoe vaak heb jij geen kerstpakket ontvangen of gegeven met wijn, lekkernijen, kaarsen en andere items? Over zulke pakketten moet ook nog eens 21% btw worden betaald, waardoor de bedragen aantikken. Daarom is het geven van een cadeaukaart een goed alternatief. Zoals bijvoorbeeld de Keuzekaart van Giftcards.nl waarmee de werknemers zelf hun kerstcadeau kunnen uitkiezen. Het mooie van een giftcard als kerstpakket is dat deze bonnen vrijgesteld zijn van btw! Ook is het een origineel relatiegeschenk, waarmee werknemers geheid tevreden zullen zijn.

Wees bewust van je vrije ruimte

Door bewust te zijn van hoe groot je vrije ruimte is, kun je jezelf onverwachte kosten besparen. Hieronder is door middel van een voorbeeld aangegeven hoe je de vrije ruimte van het bedrijf kunt berekenen.

Onderstaand is een fictief rekenvoorbeeld
- Gemiddelde fiscale loon: € 30.000
- Aantal medewerkers: 8
- Totale fiscale loonsom: € 240.000
- Percentage vrije ruimte: 1,2%
- Totaal onbelast te besteden: € 2.880
- Per medewerker onbelast te besteden: € 360

Buiten kerstpakketten kan de vrije ruimte besteed worden aan bijvoorbeeld jubileumcadeaus, bedrijfsuitjes, lunchgeld en reiskostenvergoeding. Wanneer je een budget samenstelt voor kerstpakketten, ongeacht of je ze kiest voor een cadeaubon, houd altijd rekening met het bedrag wat al aan andere posten is uitgegeven.

Bestel nu een kerstgeschenktracking pixel