Hoe vul jij dit culturele seizoen in? Terug naar het overzicht
03-09-2015:

Hoe vul jij dit culturele seizoen in?

Het herfstachtige weer is gearriveerd in Nederland. Maar dat kan jou helemaal niks schelen want het culturele seizoen is ein-de-lijk weer begonnen.

Afgelopen weekend werd het seizoen feestelijk geopend in Amsterdam. Meer dan een half miljoen bezoekers genoten van cabaret- dans- en toneelvoorstellingen, van musicals, concerten en trips aan musea.

Kortom, het is nu ook tijd voor jou om die cadeaubonnen te verzilveren!


Groots gevierd in heel Nederland

De Uitmarkt is nog maar het begin van alle feestelijke openingen omtrent het culturele seizoen. Deze maand kun je door heel Nederland op verschillende plaatsen terecht voor festiviteiten. Kijk dus snel wanneer je in jouw woonplaats een viering kunt bijwonen!

Jouw culturele seizoen invullen

Je hebt tal van mogelijkheden dit seizoen om te zorgen voor meerdere gezellige avondjes. Het hangt er maar net vanaf wat je zelf leuk vindt.

Fan van musea?
Wist je dat er binnenkort een David Bowie tentoonstelling is in het Groninger Museum? Dat je voor het werk en leven van Vincent van Gogh ook naar het Vincentre in Nuenen of het Vincent van Gogh Huis naar Zundert kan? Of dat kinderen als waterprofessor aan de slag kunnen in het Nederlands Watermuseum? Volgens de laatste telling van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn er maar liefst 913 musea in ons kleine landje. De meeste musea kun je vinden in Noord-Holland, niet zo gek als je je bedenkt dat er alleen al in Amsterdam meer dan 50 musea staan. Maar misschien kun jij dit seizoen eens een museum bezoeken in een andere plaats!

Fan van muziek?
Met zoveel verschillende stijlen is er altijd wel iets leuks te zien. Zo staan onder andere Racoon, Spinvis, Fall Out Boy en Fink op het podium. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen genieten van het bekende pianoduo Arthur & Lucas Jussen, violiste Emmy Verhey en het Nederlands Blazers Ensemble. Je kunt zelfs Yogales nemen met livemuziek van Loes van Ras, Iris Kroes (winnares The Voice of Holland seizoen 2) en strijkkwartet Fuse. Niet alleen mooi om naar te luisteren, maar ook nog eens goed voor je!

Fan van de podiumkunsten?
Onder podiumkunsten vallen onder andere musical cabaret, opera, toneel en dans. Het is dus een zeer breed uiteenlopend genre. Geen idee waar je heen moet gaan dit seizoen? Wij geven je enkele tips!

  • Musical: Soldaat van Oranje, De Tweeling, The Bodyguard
  • Cabaret: Javier Guzman (Sinterklaasconference), Jandino Asporaat (Hoe Dan Ook), Plien en Bianca (Gaat het nog door?)
  • Opera: Aïda, Hänsel und Gretel, Ariodante
  • Toneel: Baantjer LIVE!, het schaap Veronica, Fatal Attraction
  • Dans: De KISS Moves, Het Nationale Ballet (Giselle), Club Guy & Roni

Welke cadeaubonnen kan ik gebruiken?

Om je een eindje op weg te helpen - mocht je snel op zoek zijn naar een leuk cadeau voor een cultuurliefhebber - alle bovengenoemde optredens kun je bezoeken met een Podium Cadeaukaart, Musical Card, Giftfor2 - Uitje voor 2 of Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart. Ben je op zoek naar een andere giftcard om er samen met een vriend, vriendin of familielid op uit te gaan? Kijk dan eens bij onze Er Op Uit categorie.

Bekijk onze Er Op Uit categorietracking pixel