donderdag, 16 november, 2023

Op zoek naar een origineel cadeau voor een bruiloft?

Een bruiloft is een onvergetelijke gebeurtenis waarop twee mensen hun liefde voor elkaar vieren. Dat vraagt om een leuk en origineel cadeau! Blijft het voorlopig nog even akelig stil wanneer je nadenkt over het perfecte cadeau voor een bruiloft? Geen nood, hieronder delen we de allerleukste cadeautips. Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor de bruiloft van vrienden, familie of collega’s. Wij hebben je gedekt! Zo hoef jij alleen nog maar na te denken over je outfit… En te genieten van deze grote dag.

Tip 1: Herinneringen als huwelijkscadeau

Een origineel cadeau voor de bruiloft van vrienden is een cadeau dat een blijvende herinnering vastlegt. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig fotoboek met foto's van het bruidspaar vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten tot aan de huwelijksdag. Of maak een persoonlijk boek over hun liefdesverhaal waarin je schrijft hoe ze elkaar hebben ontmoet, wat ze meegemaakt hebben en welke bijzondere avonturen er op hun pad zijn gekomen. Wedden dat ze hier met ontzettend veel plezier door zullen bladeren? En om ze alvast een duwtje in de richting van nieuwe herinneringen maken te geven, vul je dit aan met een Nr1 Tijd voor Elkaar giftcard!

Ook een tijdscapsule is een geweldig idee: verzamel brieven, foto’s of andere herinneringen van je vrienden en maak duidelijk dat het bruidspaar deze tijdscapsule pas op een toekomstige jubileumdatum mag openen. Ontzettend persoonlijk én zo hebben ze nu al iets om naar uit te kijken! 

Tip 2: Schenk een belevenis aan het bruidspaar

Van kleine tot grotere momenten. Het pasgetrouwde paar wil zonder twijfel graag samen dingen beleven. In plaats van een materieel cadeau kan je er daarom voor kiezen om een ervaring te schenken. Dit kan een romantisch weekendje weg zijn, een dinertje in hun favoriete restaurant, een ontspannen wellness- of spadagje om van alle bruiloftsstress te bekomen, een uitstapje naar een wijnproeverij of zelfs een iets avontuurlijkere ervaring zoals een ballonvaart. Het is alleszins iets om nooit meer te vergeten!

Tip 3: DIY cadeau voor een bruiloft

Ben je een beetje creatief of handig aangelegd? Dan maak je het leukste bruiloftscadeau natuurlijk gewoon zelf. Wil je het cadeau voor de bruiloft knutselen? Maak dan bijvoorbeeld kaarsen van hun favoriete geuren en print een gepersonaliseerd etiket met daarop hun namen of de trouwdatum. Ook een gehaakt deken, theedoek, kussen of quilt zijn originele bruiloftscadeaus en voegen meteen wat gezelligheid aan hun huis toe. 

Zijn jouw talenten eerder te vinden in de keuken? Dan kan je huisbereide jam maken en deze mooi verpakken als geschenk met een grote strik of een uniek etiket. Of je kan een receptenboek maken met al je favoriete gerechten en de recepten die je absoluut met het bruidspaar wil delen. Bonuspunten als deze recepten grappige of romantische titels hebben!

Of, je kan het bruidspaar verrassen met creatief cadeau en hén op een DIY workshop sturen.

Tip 4: Een cadeau binnen het bruiloftsthema

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft met een specifiek thema? Stem je cadeau er dan gerust op af. Bij een vintage bruiloft vormt een retro vinylplaat met hun favoriete nummer of het nummer van hun openingsdans een leuk geschenk. 

Ben je te gast op een strandbruiloft? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor gepersonaliseerde strandhanddoeken, een mooie picknickmand of een waterdichte camera. 

Is de bruiloft festival chique met food trucks, lampionnen en vrolijke kleuren? Dan is een Festival Giftcard het perfecte cadeau!

Tip 5: Klinken op het huwelijk

Natuurlijk moet er op zo’n romantische gebeurtenis geklonken worden! Dit kan je doen door een passend cadeau te schenken zoals een fles van hun favoriete wijn of champagne met een persoonlijke touch zoals een gepersonaliseerd etiket. Ben je niet zeker welke wijn ze lekker vinden? Dan kan een Wijn Cadeaukaart een uitkomst bieden. 

Met een wijnabonnement kan het paar dan weer zelf verschillende nieuwe smaken uittesten en ontdekken. Of kies voor een stijlvolle whisky- of bourbonset met bijpassende glazen en accessoires.

Tip 6: Keep it casual

Soms word je uitgenodigd voor de trouw van collega’s of mensen die je eigenlijk niet zo goed kent. Het bedenken van een leuk cadeau-idee kan dan even op zich laten wachten. Gelukkig zijn sommige cadeaus bijna altijd een succes. 

Wat dacht je van een set glazen, een stijlvolle fotolijst of mooie keukenspullen? Dat komt altijd wel van pas. Heb je echt geen idee wat het bruidspaar nodig heeft of wat ze leuk zouden vinden? Dan speel je met een enveloppe met geld altijd op zeker. Zo heeft het pasgetrouwde koppel de vrijheid om zelf te beslissen hoe ze het willen spenderen. Of het nu voor hun huwelijksreis, een renovatiewerk aan hun huis of iets anders is, ze zijn er ongetwijfeld blij mee.

Tip 7: Altijd een geslaagd bruiloftscadeau

Wil je toch graag iets persoonlijkers dan geld schenken? Dan is een cadeaubon specifiek in bruiloftsthema zoals de Getrouwd Keuze Cadeaukaart of Wonderbox - Gefeliciteerd met jullie huwelijk een veilige keuze! Of ze daarmee nu kiezen voor een romantisch diner, een ontspannen weekendje weg of een dagje in de sauna… Het is hoe dan ook een geslaagd cadeau! 

Het belangrijkste is dat je cadeau met liefde wordt gegeven, want dat is nu eenmaal waar het op een bruiloft allemaal om draait!

OP ZOEK NAAR EEN ANDERE GIFTCARD?
Neem hier een kijkje en laat je verrassen door ons ruime, veelzijdige aanbod!