woensdag, 31 januari, 2024

De 6 leukste cadeaus voor een boekenwurm

Jij zoekt een cadeau voor een echte boekenwurm. Maar waarmee kan je hem of haar verrassen? Je wil natuurlijk niet met het verkeerde boek op de proppen komen. Of met een exemplaar dat al op de boekenplank staat. Dan komt een leuke boekenbon of een origineel lees accessoire als geroepen! De mogelijkheden zijn eindeloos: van een handige leeslamp tot een stijlvolle boekenlegger. Er is een origineel boeken cadeau voor iedereen. Klaar om de boekenliefhebber in je leven instant vrolijk te maken?

Boeken cadeau 1: een boekenbon voor ebooks of paperbacks

Wat koop je een boekenliefhebber? Boeken natuurlijk! Alleen zijn boeken net zoals kleren, niet iedereen heeft dezelfde stijl. Wil je een feelgood lezer verrassen? Of net een fervente thriller fanaat blij maken? Staat zijn kast vol met true crime verhalen? Of puilen haar boekenrekken uit met graphic novels en literaire romans? Gelukkig lost een boekenbon al deze kopzorgen voor jou op! Met een boekenbon kunnen boekenwurmen zelf kiezen welke boeken hen slapeloze nachten zullen bezorgen… Nog één hoofdstuk lezen? Het antwoord is altijd ja! 

Zit jouw dierbare boekenliefhebber vaker met een e-reader in de handen? Dan is een boekenbon voor ebooks de perfecte verrassing! Een online boekenbon besteden is voor een boekenwurm een beetje zoals een kind loslaten in een snoepwinkel… Wedden dat hun ogen meteen beginnen te twinkelen?

Boeken cadeau 2: een persoonlijke boekenlegger

Boekenwurmen spot je vaker wel dan niet met een boek in de handen. Ze slaan pagina na pagina om, tot ze plots weer aan de slag moeten. Dan komt een boekenlegger ontzettend van pas om nadien te weten waar ze gebleven waren! Een persoonlijke boekenlegger is dan ook het perfecte cadeau om een boekenliefhebber blij te maken. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar elke keer als ze de boekenlegger gebruiken, denken ze aan jou.  

Als je creatief bent aangelegd kun je zelf een boekenlegger maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie collage van foto’s, maak een boekenlegger met gedroogde bloemen of creëer een gehaakte boekenlegger. Daarnaast kan je natuurlijk op zoek gaan naar een persoonlijke boekenlegger met een leuke quote of in een grappige vorm. Geen idee wat te kiezen? Dan komt een bol.com cadeaukaart als geroepen!

Boeken cadeau 3: een comfortabele leesplek

Elke boekenwurm heeft een favoriete leesplek nodig. Een plek waar ze kunnen wegdromen en zich helemaal kunnen onderdompelen in de meest geweldige verhalen. Wat is er namelijk beter dan in een comfortabele fauteuil weg te zakken met een goed boek in de handen? Geef enkele zachte kussens cadeau waarmee ze een oase van rust kunnen creëren. Of schenk een Vtwonen Giftcard, zo kunnen je dierbaren zelf kiezen uit de leukste interieur spullen om hun leesplek volledig naar smaak in te richten. 

Urenlang leesplezier? Check!

Boeken cadeau 4: een goede leeslamp

Een andere must-have voor een boekenwurm? Dat is een goede leeslamp om ook ’s avonds ongestoord te kunnen lezen. Bovendien is het een stijlvolle toevoeging aan elk interieur. Functioneel én mooi? Dat klinkt als het perfecte cadeau!

Of je nu kiest voor een elegante vloerlamp om een ruimte op te fleuren, of een handige clip-on lamp voor boeken, dankzij een goede leeslamp voorkomen boekenwurmen vermoeide ogen. Én kunnen ze langer blijven lezen. Klinkt fijn, toch?

Boeken cadeau 5: een handige boekenkast

Boekenwurmen hebben nooit te veel boeken, alleen te weinig boekenkasten. Maak een boekenliefhebber blij met extra ruimte. Met de boekenkasten en boekenrekken van IKEA maakt elke boekenwurm in een handomdraai een eigen bibliotheek. Ga bijvoorbeeld voor de BILLY boekenkast. Die is er in alle maten, van klein tot een hele boekenkastenwand. Of kies een boekenkast die je dierbare kan gebruiken als scheidingswand. 

Liever de vrijheid cadeau doen om zelf te kiezen? Met de IKEA cadeaukaart kan elke boekenwurm spelen met kleur en van zijn boekenkast of boekenrek dé blikvanger in huis maken!

Boeken cadeau 6: een bioscoopbon voor boekverfilmingen

Welke boekenliefhebber wil zijn of haar favoriete boek nu niet tot leven zien komen op het witte doek? Een bioscoopbon is het perfecte cadeau wanneer je een boekenwurm wil verrassen. Of ze nu een episch fantasy verhaal willen bekijken, die nieuwste young adult roman of eerder een meeslepende literaire adaptatie van hun geliefde auteur, de bioscoopbon opent de deur naar een nieuwe wereld.

Of je nu voor een boekenbon kiest of voor een leuk leesaccessoire, met deze cadeautips maak jij ongetwijfeld elke boekenwurm blij! En jezelf, want iemand verrassen met een leuk cadeau is een van de allerleukste gevoelens die er zijn… Happy to surprise!

OP ZOEK NAAR EEN ANDERE GIFTCARD?
Neem hier een kijkje en laat je verrassen door ons ruime, veelzijdige aanbod!