woensdag, 27 december, 2023

Cadeau meester: 5 verrassend leuke cadeaus om de meester te bedanken

De meester is niet zomaar een leraar, hij is een superheld in het leven van zijn leerlingen! Dat niveau van toewijding verdient niet alleen een applaus maar ook een onvergetelijk bedankje. Of het nu het feestelijke einde van het schooljaar is, een buitengewone gelegenheid of gewoon een spontaan ‘dankjewel’, het juiste cadeau kan een wereld van verschil maken. Zit je als ouder voorlopig nog met de handen in het haar? Geen zorgen! We voorzien je graag van een stevige dosis inspiratie: duik in onze lijst met 5 verrassend leuke cadeau-ideeën en vind het ultieme cadeau voor de meester. Zo maak je de meester én zijn leerlingen blij want een cadeautje geven is bijna net zo leuk als er eentje krijgen! Ready to surprise?

Afscheidscadeau meester

De schoolvakantie is bijna daar… Zonnige dagen om buiten te spelen lonken, maar eerst nog een minder fijn moment: afscheid nemen van de meester. De persoon die dag in dag uit klaarstond voor zijn leerlingen en een hechte band met hen heeft opgebouwd. Een leuk afscheidscadeau voor de meester kan de pijn gelukkig wat verzachten. 

Je kan kiezen voor een cadeau dat zijn passies en interesses weerspiegelt, een gepersonaliseerd cadeau zoals een fotoboek, of een symbolisch cadeau zoals een gegraveerde vulpen. Ook een groepscadeau waarbij de hele klas samengelegd heeft, heeft een speciale charme. Door een handgeschreven brief waarin de leerlingen hun dankbaarheid uiten, herinneringen delen en de meester laten weten hoe erg ze hem zullen missen, pinkt hij ongetwijfeld een traantje weg. Zo buig je het pijnlijke afscheid om tot een fijn moment boordevol leuke herinneringen en liefde.

Cadeau 1: de meester zijn nieuwe favoriete mok

Een klassieker maar daarom niet minder leuk om te krijgen: de gepersonaliseerde mok waaruit de meester elke ochtend trouw zijn sterke kop koffie kan drinken. Stel je voor dat je bij het krieken van de dag opstaat, naar het koffieapparaat stapt en vol ongeduld wacht op die eerste zwarte stroom heerlijk geurende koffiebonen… Wat is er dan leuker dan een mok met zijn naam op, speciaal voor hem, geschonken door zijn eigen leerlingen? Zo’n liefdevol aandenken is de perfecte manier om de dag goed te starten.  

Naast zijn naam kan je er ook een inspirerende quote of een foto van de klas op laten drukken. Deze persoonlijke toets is een schitterende manier om hem dagelijks te herinneren aan de positieve impact die hij op zijn leerlingen heeft gehad. En wedden dat die ene grappige quote tijdens elke koffiepauze een brede glimlach op zijn gezicht tovert? Als extraatje kan je ook een giftcard in de koffiemok verstoppen, denk bijvoorbeeld aan de toepasselijke Bedankt Keuze Cadeaukaart.

Cadeau 2: een overlevingspakket voor de meester

Ook een meester kan af en toe een overlevingspakket gebruiken! Iets dat hem beschermd tegen het vroege opstaan, de bittere koude buiten die hij moet trotseren of de uitdagingen tijdens de werkdag. Stel een pakket samen met koffie, verrukkelijke chocolade en andere lekkernijen. Dé ingrediënten waarmee hij zichzelf op iets lekkers kan trakteren. Of kies voor een Koffie & Gebak Cadeaukaart. Want wie wordt nou niet blij van uitgebreid koffie drinken met iets lekkers erbij? 

Daarnaast mogen ook een notitieschrift, balpennen, markeerstiften en post-its niet in het overlevingspakket ontbreken. Deze zijn onmisbaar voor het bijhouden van aantekeningen, to-do lijsten en belangrijke informatie. 

En voor de meester die ook in de zomervakantie altijd een boek in de handen heeft: voeg een leescadeau toe aan het pakket! Zo kiest zelf zijn favoriete boeken, e-books of tijdschriften om zich op zijn vrije dagen in te verdiepen.

Cadeau 3: voor de meester met groene vingers

Weet je dat de meester stiekem al zijn vrije uren in zijn tuin of moestuin doorbrengt? Verras hem dan met een cadeautje dat aansluit bij zijn passie. Een plant of bloemetje is altijd een goed idee. Het zorgt voor leven op zijn bureau én als het te groot wordt kan hij het verpotten en in de tuin planten. Bovendien is het een geschenk dat nog vele jaren zal groeien, en hem dus nog lang aan zijn klas zal herinneren. 

Daarnaast zijn ook enkele tuingereedschappen een echte aanrader. Of een leuk pakket zaden van weelderige bloemen of smakelijke groenten die hij in zijn eigen tuin of moestuin kan planten. Liever de meester zelf laten kiezen? Met de Nationale Tuinbon kan hij alles halen om zijn groene passie te vieren.

Cadeau meester 4: een stevige dosis humor

Om een onweerstaanbare glimlach op het gezicht van de meester te toveren, kan je ook kiezen voor een cadeautje met een flinke dosis humor. Denk aan een komisch boek dat aansluit bij zijn gevoel voor humor. Of een ticket voor zijn favoriete comedyshow. Perfect om zelfs na de meest hectische werkdag eens goed te ontspannen onder een luid lachsalvo. 

Of je kan kiezen voor een paar grappige sokken, een komisch kaartje of een ludieke pennenzakhouder. De mogelijkheden zijn eindeloos! En als we kinderen een beetje kennen, willen ze je maar al te graag helpen in die zoektocht naar het perfecte grappige cadeau voor de meester.

Cadeau meester 5: voor de actieve meester

Ten slotte, mogen we ook de actieve meester niet vergeten. Misschien wil je de turnleraar in de bloemetjes zetten? Of die ene leerkracht verrassen die door weer en wind met de fiets naar school komt? Of die meester die na de vakantie altijd vol passie spreekt over zijn avontuurlijke reizen op de meest waanzinnige bestemmingen? 

Dan kan je kiezen voor een afscheidscadeau dat zijn passies extra in de verf zet. Denk bijvoorbeeld aan een Sports Gift Card voor de sportieveling, of een Airbnb Cadeaubon voor de doorwinterde reiziger

 

Welk cadeau voor de meester je ook kiest: hij zal het ongetwijfeld koesteren, samen met de vele leuke herinneringen aan zijn leerlingen. Hoewel afscheid nemen altijd een beetje pijn doet, is het ook een nieuwe deur die opengaat. Met een liefdevol cadeau maak je zelfs van een afscheid een feestje: happy to surprise, altijd en overal! En dan is het nu tijd voor vakantie. Veel plezier!

OP ZOEK NAAR EEN ANDERE GIFTCARD?
Neem hier een kijkje en laat je verrassen door ons ruime, veelzijdige aanbod!