woensdag, 29 november, 2023

Jubileum huwelijk vieren? Dit zijn de leukste cadeaus om te geven!

Een jubileum huwelijk is het perfecte moment om de liefde te vieren. Of het nu een papieren, katoenen, houten, robijnen of zilveren huwelijk is: het draait om het delen van belangrijke momenten samen. En wat is er mooier dan dit speciale moment te vieren met een passend geschenk? Natuurlijk weten we dat het soms lastig is om het perfecte cadeau voor vrienden, familie, collega’s of buren te vinden dat ‘gefeliciteerd met jullie huwelijksjubileum’ zegt. Of misschien vier je wel je eigen huwelijksjubileum en zoek je nog iets om je partner mee te verrassen. 

Heb je momenteel nog geen inspiratie? Geen nood! Voor wie je ook een jubileumcadeau zoekt, dankzij onze cadeautips kan je de herinneringen aan deze onvergetelijke dag nog specialer maken. 

Wat geef je cadeau bij een huwelijksjubileum?

Bij een jubileum huwelijk herdenken koppels jaarlijks de dag dat ze in het huwelijksbootje zijn gestapt. Het is een dag van liefde. Voor elkaar. Voor de mensen waarmee ze deze bijzondere dag samen willen vieren. Net daarom is het fijn als je voor een cadeau kiest dat bij de huwelijksverjaardag past. Gaat het om een pril huwelijk? Of net eentje dat al de nodige jaren en stormen heeft doorstaan? Spreken we over een papieren huwelijk? Of over een robijnen of zilveren huwelijk? Op basis daarvan kan je een geschikt cadeau kiezen dat een knipoog is naar het aantal huwelijksjaren. Of dat nu voor je eigen huwelijksjubileum of voor dat van iemand anders is. 

Cadeau katoenen huwelijk

Hoera! Het eerste huwelijksjaar is meer dan vlekkeloos verlopen. Tijd dus om een katoenen huwelijk te vieren. Het katoen staat hierbij symbool voor tederheid, zorg en de beginfase van een lange relatie. Enkele leuke tips voor een cadeau voor een katoenen huwelijk zijn: 

 • Katoen natuurlijk! Denk hierbij aan katoenen beddengoed, gepersonaliseerde handdoeken of matching pyjama’s met de initialen van het paar. Twijfel je over wat ze nodig hebben? Met een Bijenkorf Cadeaukaart ben je zeker van een geschikt cadeau!

 • Een romantische uitstapje is altijd een goed idee: Plan een trip naar de plaats waar ze elkaar voor het eerst ontmoetten. Of boek een romantisch weekendje weg om nieuwe herinneringen te creëren.

Cadeau papieren huwelijk

En daar is huwelijksjaar nummer twee! Een leuk cadeau voor een papieren huwelijk is eentje dat staat voor de ‘onbeschreven bladzijden’ en de vele avonturen die nog zullen volgen. Denk bijvoorbeeld maar aan: 

 • Papieren bloemen: Geef een handgemaakt boeket van papieren bloemen cadeau. Deze zullen voor altijd bloeien en een mooie herinnering vormen.

 • Een boek met een episch liefdesverhaal: Koop een romantisch boek en schrijf op de eerste pagina een van je favoriete huwelijksjubileum gedichten of een zelfgeschreven huwelijk jubileum tekst. Dat geeft het cadeau meteen een extra persoonlijke touch. 

 • Papieren cadeaubonnen: Met dit cadeau kan je werkelijk alle kanten op! Denk bijvoorbeeld aan tickets voor een concert, theaterstuk, opera of andere voorstelling waarvan je weet dat ze ervan zullen genieten.

Cadeau houten huwelijk

Vijf jaar samen, dat begint te tellen! Net als een boom begint het huwelijk na al die jaren stevige wortels te krijgen. Het hout symboliseert de duurzaamheid en groei, twee kernwoorden die je ook in jouw jubileumcadeau terug kan laten komen. Een geschikt cadeau voor een houten jubileum is: 

 • Een houten fotoboek: Extra leuk als je dit boek zelf al vult met mooie foto’s en herinneringen van de afgelopen vijf jaar. 

 • Een weekendje kamperen: Wie hout zegt, zegt natuur! Laat het koppel hun houten huwelijk vieren met een kampeervakantie, omringd door de bomen, kabbelende beekjes en fluitende vogels. 

 • Een olijfboom of ficus: Natuurlijk kan je ook een klein boompje of plant cadeau doen die ze in hun tuin kunnen planten. Zeker wanneer ze groene vingers hebben. Weet je niet wat kiezen? Dan is de Nationale Tuinbon hier jouw redder in nood.

Cadeau zilveren huwelijk

Een kwart eeuw, dat klinkt indrukwekkend toch? Een zilveren huwelijk verdient daarom een net zo indrukwekkend cadeau. Het zilver van het jubileum symboliseert de langdurige glans van de liefde en de vele jaren van toewijding. Een leuk cadeau voor een zilveren huwelijk is: 

 • Zilveren sieraden: Een populair cadeau voor een zilveren huwelijk is een zilveren accessoire zoals een armband of horloge. Leuk voor haar én voor hem.

 • Een reis: Verras het paar met een Reis Cadeau, zo kunnen ze eindelijk die ene bestemming die al zo lang op hun bucketlist staat bezoeken.

Cadeau robijnen huwelijk

Veertig jaar samen. Het robijnrood van dit jubileum weerspiegelt de vele jaren van liefde en passie. Het is een intense kleur die je zeker terug kan laten komen in een geschikt cadeau voor een robijnen huwelijk

 • Robijnrode cadeaus: Een robijnrode halsketting, armband, stropdasclip of manchetknopen zijn prachtige cadeaus. Net zoals een zacht, robijnrood deken om samen onder te kruipen.

 • Rode wijncollectie: Een wijnkoeler of wijnflessenstopper is het perfecte geschenk voor wijnliefhebbers. Voeg er een selectie van heerlijk rode wijnen aan toe. Of, wanneer je niet zeker bent of ze nu voor wit of rood zouden gaan, verras hen met een Wijn Cadeaukaart zodat ze zelf kunnen kiezen. 

 

Kortom, een huwelijksjubileum is de perfecte gelegenheid om het paar in de bloemetjes te zetten en hun liefde voor elkaar samen met hen te vieren. Of het nu om een pril begin gaat of om een indrukwekkend aantal jaren samen, het juiste cadeau versterkt deze mooie dag alleen maar meer. Kies iets dat past bij de persoonlijkheid en interesses van het paar, eventueel met een leuke knipoog naar de symboliek van hun huwelijksjubileum. Zo voeg je een persoonlijk tintje toe en laat je zien hoeveel je om hen geeft. Uiteindelijk is dat het mooiste geschenk van allemaal.

OP ZOEK NAAR EEN ANDERE GIFTCARD?
Neem hier een kijkje en laat je verrassen door ons ruime, veelzijdige aanbod!